- dekoracja powinna być dostosowana do charakteru uroczystości
- dekoracja musi mieć taką samą wysokość, aby na przyjęciach zasiadanych nie zasłaniała innym osób siedzących przy stole, a podczas przyjęć na stojąco nie blokowała dostępu do potraw i napojów
- dekoracja powinna współgrać z obrusem i zastawą stołową
- stół nie może być przeładowany - im bogatsza zastawa, tym skromniejsza dekoracja i odwrotnie
- elementy dekoracyjne muszą być estetyczne, idealnie czyste i pasujące do wystroju wnętrza
- układanie dekoracji należy rozpoczynać od środka stołu, aby można było ją później rozbudowa w różnych kierunkach.
piątek, 8 kwietnia 2016
Zasady dekorowania stołu.
Estetycznie nakryty i gustownie udekorowany stół stwarza odpowiedni klimat i wpływa na dobry nastrój gości. Planując dekorację stołu, należy pamiętać o kilku ważnych zasadach:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wiadomo, że jeśli wnętrze restauracji jest atrakcyjnie urządzone to wówczas możemy liczyć na zwiększenie się liczy klientów. Każdy lubi się czuć komfortowo i przyjemnie w miło zaaranżowanym lokalu. Podczas projektowania go można wziąć pod uwagę wskazówki architekta https://projektowanie-wnetrz-online.pl/aranzacje/lokal .
OdpowiedzUsuńBez względu na to, czy urządzamy małą imprezę dla znajomych, czy oficjalne przyjęcie dla wspólników, warto zadbać o odpowiednie nakrycie stołu. Ten detal świadczy o gospodarzu.
OdpowiedzUsuńhttps://gdziepokredyty.com.pl/