piątek, 8 kwietnia 2016

Zasady dekorowania stołu.

Estetycznie nakryty i gustownie udekorowany stół stwarza odpowiedni klimat i wpływa na dobry nastrój gości. Planując dekorację stołu, należy pamiętać o kilku ważnych zasadach:

  • dekoracja powinna być dostosowana do charakteru uroczystości 
  • dekoracja musi mieć taką samą wysokość, aby na przyjęciach zasiadanych nie zasłaniała innym osób siedzących przy stole, a podczas przyjęć na stojąco nie blokowała dostępu do potraw i napojów 
  • dekoracja powinna współgrać z obrusem i zastawą stołową 
  • stół nie może być przeładowany - im bogatsza zastawa, tym skromniejsza dekoracja i odwrotnie
  • elementy dekoracyjne muszą być estetyczne, idealnie czyste i pasujące do wystroju wnętrza 
  • układanie dekoracji należy rozpoczynać od środka stołu, aby można było ją później rozbudowa w różnych kierunkach.
     

2 komentarze:

  1. Wiadomo, że jeśli wnętrze restauracji jest atrakcyjnie urządzone to wówczas możemy liczyć na zwiększenie się liczy klientów. Każdy lubi się czuć komfortowo i przyjemnie w miło zaaranżowanym lokalu. Podczas projektowania go można wziąć pod uwagę wskazówki architekta https://projektowanie-wnetrz-online.pl/aranzacje/lokal .

    OdpowiedzUsuń
  2. Bez względu na to, czy urządzamy małą imprezę dla znajomych, czy oficjalne przyjęcie dla wspólników, warto zadbać o odpowiednie nakrycie stołu. Ten detal świadczy o gospodarzu.
    https://gdziepokredyty.com.pl/

    OdpowiedzUsuń